PFC 1 - Gonemo 1

Bekerwedstrijd
2014-2015
-
05/09/2014
Uitslag: 9 - 6

Wedstrijd Verslag

1ste Helft

Vandaag stond de beker wedstrijd tegen topklasser Gonemo/redox 1 op het programma.
Van te voren was de verwachting dat dit een lastige wedstrijd zou worden voor Pfc, wat afgelopen seizoen gepromoveerd is naar de hoofdklasse. In het begin van de wedstrijd was het toch Pfc die het meeste balbezit had en enkele goede mogelijkheden creëerde. Echter werd de score geopend door Gonemo die in de omschakeling Dekker wist te vinden en koelbloedig afrondde 0-1. Pfc ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er vrij snel achter aan. Kasrioui speelde zichzelf vrij aan de zijkant en verschalkte de keeper met een hard schot 1-1. Pfc hield de controle over de wedstrijd, maar het was Gonemo die weer op voorsprong kwam door een goede aanval met als eindstation Groenendal 1-2. Pfc bleef hun eigen spel spelen ondanks de achterstand. Yattioui kwam na een goede actie oog in oog met Breuer en wist deze te omspelen 2-2. Vervolgens leek deze stand de rust te halen. Toch wist Gonemo net voor de rust in een snelle counter Pfc te verassen en stond er toch 2-3 op het scorebord. Deze goal werd gemaakt door Shala.

2de Helft

In de 2de helft startte Pfc explosief waarin de score van 2-3 achterstand omgebogen werd naar een 5-3 voorsprong. Goede aanvallen gingen er aan deze 3 doelpunten vooraf. Deze werden gemaakt door Kent, Kassrioui en Afannouma. Ondanks goed keepers werk van Akkaya werd hij gewisseld voor Yuzgec. Yuzgec stond nog koud in het veld toen Dekker van Gonemo een bal hard op het goal vuurde. Deze bleek Yuzgec te machtig 5-4. Pfc raakte hierdoor niet van slag en bleef de aanval zoeken. Een paar goede kansen bleven onbenut, maar Yattioui maakte een einde aan de onbenutte kansen en schoot raak 6-4. Pfc bleef Gonemo onder druk houden en na een fout in de verdediging van Gonemo was het de jonge Afannouma die scoorde 7-4. Door deze goal was het kruit wel verschoten bij de tegenstander.
De 7-5 kwam dan ook onverwacht. Gonemo kreeg een vrije trap net buiten de stippellijn. Dekker nam deze bal en schoot de bal snoeihard in de kruising. Na deze goal was het Kasrioui die de score nog even wou uitbreiden en dat ook deed. Hij maakte na een goede aanval en een goede individuele actie dan ook zijn 3de en 4de goal van de avond 9-5. Aan het eind van de wedstrijd wist Gonemo nog een eretreffer te maken. Deze goal werd gemaakt door Cil 9-6.

Thuis

M. KasriouiGoalGoalGoalGoal
N. el YattiouiGoalGoal
R. Akkaya
A. Yüzgec
Y. Ishraqi
As. AfannouaGoalGoal
K. PaljanGoal
Subs

Uit

R. Breuer
T. GroenendalGoal
G. Neziraj
M. CilGoal
N. Honwers
D. DekkerGoalGoalGoal
Z. ShalaGoal
Subs